WAT IS DE GOOGLE SEARCH CONSOLE?

Wat is de Google search console nou precies, wat kan je ermee en hoe kun je hem gaan gebruiken?

Wat is Google de Search Console?

Google Search Console is een service van Google waarmee webmasters onder andere de indexeringsstatus, de positie en de zichtbaarheid van hun websites in Google kunnen bijhouden en optimaliseren.

Wat kan je met Google search console

1: Sitemap Indienen

Een sitemap indienen bij Google kan Google helpen om jouw website beter te indexeren zodat jouw site beter vindbaar word.

2: Positie, Kliks, Vertoningen en CTR in Google voor zoekwoorden bijhouden

De titel zegt het al een beetje. In de Google search console kun je precies zien hoe hoog jouw site scoort voor welke zoekwoorden. Daarvoor moet je bij het prestaties rapport zijn en dan zorgen dat je het vakje “gemiddelde positie” aangevinkt hebt. Houd er rekening mee dat jouw zoekwoorden pas verschijnen zodra en daadwerkelijk weergaven of kliks voor die zoekwoorden zijn.

3: Zien wat voor gebruikers jouw pagina's te zien krijgen en op jouw pagina's klikken (land, Apparaat)

Onder het prestaties rapport is het ook mogelijk om meer informatie te zien over bepaalde zoekwoorden. Als je op een zoekwoord klikt, en dan klikt op “apparaten” kun je zien op wat voor soort apparaat gebruikers zaten toen ze jouw site tegen kwamen. Ook kun je zien uit welk land ze komen als je klikt op “landen”. Verder is het ook mogelijk de datum te zien en welke pagina’s zij te zien kregen. Er zijn binnen het prestaties rapport veel mogelijkheden. Zo kun je omgekeerd ook eerst op een pagina klikken. Als je daarna op zoekopdrachten klikt zie je alleen de zoekopdrachten waarvoor die pagina weergegeven word.

 

4: Beveiligingsproblemen en handmatige acties (Google penalties) inzien

In het rapport Beveiligingsproblemen van Search Console vind je de problemen in de beveiliging van je website die door Google zijn opgemerkt. Daarnaast kan Google jou ook een notificatie sturen als er iets mis is met je site.

Google Penalties bestraffen websites die zoekresultaten  manipuleren met black hat SEO technieken om hoger in Google te komen.

Denk hierbij aan keyword stuffing of spam links.

5: Linkoverzicht inzien

Onder het “Links” rapport kun je een overzicht zien van jouw interne links (links vanaf jouw site naar andere pagina’s in jouw site), externe links (links naar jouw site vanaf andere site’s), Sites met de meeste links naar jouw site en Tekst met de meeste links naar jouw pagina.

6: Optimalisatie mogelijkheden bekijken

Onder “Gebruiksgemak op mobiele apparaten” kun je de mobile bruikbaarheid van jouw site meten en kun je precies zien op welke pagina’s, en wat voor problemen er zich bevinden. 

Tegenwoordig is mobile bruikbaarheid enorm belangrijk in de ogen van de zoekmachines aangezien bijna 70% van de zoekopdrachten vanaf een mobiel apparaat uitgevoerd worden.

Hoe gebruik je de search console? (search console tutorial WordPress)

Als je aan de slag wilt gaan met de search console heb je allereerst een Google account nodig. Vervolgens log je in op jouw account bij de Google search console pagina Als je bent ingelogd op de search console kunnen we je website gaan linken met de search console (domain property toevoegen).
We raden aan om Google Search Console in te stellen met een domein omdat je met deze optie alle aspecten van jouw website aan de search console verbind.
Vul jouw root-domein in en klik op “continue”

Domein verifiëren

Om jouw domein te verifiëren moeten we een DNS record toevoegen bij je hostingprovider.

Kopieer deze tekst maak hier een DNS record van aan bij je hostingprovider. Hoe dit precies werkt verschilt per hostingprovider.

Zodra het DNS record toegevoegd is kun je teruggaan naar de search console en op verifiëren klikken. Als alles goed is gegaan zou jouw domein nu gelinkt moeten zijn met de search console!

Hoe Het Werkt

1: Kies Je pakket

Welk pakket je kiest hangt af van de grootte van jouw website. Meestal heeft het geen zin om pagina's zoals contact of algemene voorwaarden te optimaliseren. Het is beter om belangrijke pagina's zoals je homepagina of service pagina's te optimaliseren. Hulp nodig bij het uitzoeken van een pakket? Neem gerust contact op.

2: Vul de korte vragenlijst in

Bij Website Specialists regel je jouw traject gemakkelijk online. Je hoeft dus niet helemaal naar ons kantoor. Je kunt simpelweg een korte vragenlijst invullen waarin je ons de benodigde informatie geeft om aan de slag te gaan.

3: Laat ons het werk doen

Ons team gaat voor je aan de slag. We kiezen de zoekwoorden uit die het meest voor jou geschikt zijn en stellen deze aan je voor. Zodra je akkoord bent gegaan beginnen we met de optimalisatie van jouw website. Als er teksten aangepast moeten worden kun je deze lezen voordat de veranderingen live gaan. Mocht het zijn dat er iets is wat we voor je kunnen betekenen kun je altijd contact op nemen en je ontvangt binnen 24 uur antwoord.

PRIJZENPAKKETTEN

Alle prijzen zijn exclusief BTW. 

Basis

Voor Kleine Websites
172
50
 • On Page SEO
 • Zoekwoord & Competitie Onderzoek
 • 5 Zoekwoorden
 • 1 Pagina
Incl. 1 Maand Tevredenheidsgarantie

Medium

Geschikt Voor De Meeste Websites
349
50
 • On Page SEO
 • Zoekwoord & Competitie Onderzoek
 • 10 Zoekwoorden
 • 3 Pagina's
Populair
Incl. 1 Maand Tevredenheidsgarantie

Large

Voor Grotere Websites
672
50
 • On Page SEO
 • Zoekwoord & Competitie Onderzoek
 • 15 Zoekwoorden
 • 6 Pagina's
Incl. 1 Maand Tevredenheidsgarantie

Niet Gevonden Wat Je Zocht?

Bekijk al onze services
1
  1
  Winkelmandje
  SEO Large
  1 X 672,50

  1 Jaar Gratis Hosting en Domeinnaam

  Wat gebeurt er na het eerste jaar gratis hosting?

  Na het eerste jaar gratis hosting krijg je de keuze om de hosting bij ons te laten verlengen of om deze te beëindigen. Het verlengen van de hosting kan bij ons vanaf 6 euro per maand. Handig! Want zo hoef je niet van alles zelf te regelen. Kies je er voor om de hosting te beëindigen sturen we je een backup van de site zodat je deze zelf ergens anders kunt hosten. 

  WEBSITE VOORBEELDEN

  Klik op een van de website voorbeelden om een live demowebsite te bekijken